Wat is Tai Chi Qigong?

Wat is Tai Chi?

Hoewel Tai Chi is ontwikkeld vanuit de eeuwenoude Chinese kunst van de zelfverdediging, wordt het tegenwoordig voornamelijk beoefend voor de gezondheid en de ontspanning. De langzaam in elkaar overvloeiende bewegingen, ontspannen lichaam en geest. De nadruk ligt bij de Tai Chi op het soepel, in cirkelvorm, als één geheel in balans te bewegen, waarbij de basis van de zelfverdediging niet wordt vergeten.


Wat is Qigong?

Qigong betekent vrij vertaald 'werken met de ademhaling'. Het zijn oefeningen om lichaam en geest, als één geheel, in gezondheid te brengen en in conditie te houden. Dit door middel van ademhalings-, ontspannings- en meditatie-oefeningen. Van oudsher wordt Qigong toegepast om gezondheidsproblemen te voorkomen en de balans tussen lichaam en geest te herstellen.


Waarom Tai Chi Qigong?

Het valt niet mee in onze samenleving overal genoeg tijd aan te besteden. We zijn veel bezig met onze dagelijkse activiteiten. Zoveel dat we vaak geen of te weinig tijd besteden aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Door de beoefening van Tai Chi en Qigong maken we weer tijd voor ons zelf en onze gezondheid. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en kunnen overal beoefend worden. Het werkt rustgevend en vitaliserend op lichaam en geest.


Tai Chi Qigong is voor iedereen

Een belangrijk uitgangspunt is dat Tai Chi Qigong voor iedereen toegankelijk is. Jong en oud, iedereen kan van de talloze voordelen genieten die de oefeningen met zich mee brengen.

Vraag hier een proefles aan, of neem contact met ons op voor meer informatie.


 

Contactgegevens
De Weg van de Cirkel
0413-840687
kay@dewegvandecirkel.nl    

 

Locaties                                      
Sint-Oedenrode
Odendael
Odendael 1
5492 CT Sint-Oedenrode

 
Vught
Sportcentrum Ouwerkerk
Maarten Trompstraat 32
5262 VM Vught

Eindhoven
Scholengemeenschap Augustianum
Van Wassenhovenstraat 26
5613 LL Eindhoven

Eindhoven
Yoga Studio Pure Silence
Scherpenakkerweg 9f
5616 HP Eindhoven

Nieuwkuijk                                
Basisschool de Kompas
Nieuwkuijksestraat 98
5253 AJ Nieuwkuijk