Wat is Tai Chi Qigong?

Tai Chi of Qigong, beide hebben hetzelfde uitgangspunt: rust vinden door middel van beweging.

Tai Chi (Chuan) is een vorm waarbij een aantal houdingen vloeiend en rustig achter elkaar worden uitgevoerd. De houdingen vullen we als het ware met aandacht en ademhaling, zodat het meer is dan alleen beweging.

Qigong heeft precies het zelfde uitgangspunt maar is meer gericht op losse oefeningen. Hier maken we bewegingen die we onder andere terug vinden in de Tai Chi. Maar ook oefeningen vanuit bepaalde dierenstijlen en oefeningen die specifieke gedeeltes van het lichaam kunnen ontspannen en/of versterken.

De weg van de Cirkel
Wat is Tai Chi

Wat is Qigong?

Van oudsher wordt Qigong toegepast om gezondheidsproblemen te voorkomen en de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Qigong betekent vrij vertaald ‘werken met de ademhaling’. Het zijn oefeningen om lichaam en geest, als één geheel, in gezondheid te brengen en in conditie te houden.

Dit doen we door middel van ademhalings-, ontspannings- en meditatieoefeningen.

Wat is Tai Chi?

Hoewel Tai Chi is ontwikkeld vanuit de eeuwenoude oosterse kunst van de zelfverdediging, wordt het tegenwoordig voornamelijk beoefend voor de gezondheid en de ontspanning.

Tai Chi (Chuan) betekent vrij vertaald: beweging in balans. De nadruk ligt op het ontspannen van lichaam en geest door rustig te bewegen.

Dit bereiken we door middel van een vorm waarbij verschillende houdingen soepel en vloeiend in elkaar overgaan.

Net als bij een glas is niet de vorm of oefening belangrijk, maar wat je er in stopt.

Tai Chi Qigong
Chat openen
Hallo,

Welkom op mijn site.
Hoe kan ik je helpen?