Header nieuwsbrief 2023

Nieuwsbrief zomer 2023

Nieuwsbrief Zomer 2023

In deze nieuwsbrief :

 • Start Zomervakantie 
 • Een Nieuwe Leslocatie erbij in Eindhoven 
 • Zomer Oefening : De aarde voelen en Wortelen 
 • Zomertraining 2022
 • Vakantie & Ander Data 
 • Bedankt Voor Een Mooi Lesjaar 

Start Zomervakantie 

Vanaf volgende week begint de zomervakantie. 

We starten na de vakantie weer met de lessen op alle locaties en online in week 35, 28 augustus tot 2 september.

Een Nieuwe Leslocatie erbij in Eindhoven 

Vanaf donderdag 31 augustus starten we in Eindhoven met een donderdag ochtendgroep van 10.45 tot 11.45 uur

Leslocatie Fysio Heezerweg 307, in Eindhoven. Een Fysio praktijk die iets verder nadenkt dan alleen behandelen. Ze zijn net klaar met een mooie verbouwing en uitbreiding. Voor ons een mogelijkheid om in eindhoven weer overdag les te gaan geven. 

Als je iemand in je omgeving kent die graag overdag Tai Chi Qigong les wil volgen of je wilt zelf een tweede les erbij, dan zijn jullie welkom om mee te doen.  

De aarde voelen en wortelen

Zomer Qigong Oefening : De Aarde Voelen en Wortelen 

Clinton Ober is een bekende voorstander van het concept van “aarden” of “gronden”, waarbij je direct contact maakt met de aarde om gezondheidsvoordelen te verkrijgen. Het idee achter aarden is dat onze moderne levensstijlen ons vaak isoleren van de aarde en dat dit gebrek aan direct contact negatieve effecten kan hebben op onze gezondheid.

Ober schrijft dat met name door blootsvoets op de grond te lopen of te liggen, ons kan helpen om elektrische ladingen van het lichaam af te voeren en tegelijkertijd “negatieve” elektrische ladingen van de aarde op te nemen. Hij stelt dat dit proces ons helpt om ontstekingen in het lichaam te verminderen, het immuunsysteem te versterken, de bloedcirculatie te verbeteren en onze algehele gezondheid en energieniveaus te bevorderen.

In het volgende stukje leg ik een eenvoudige oefening uit en geef ik je de voornaamste voordelen van de combinatie tussen aarden van Clinton Ober en een oude Qigong oefening Wortelen, ‘lees verder’ 

Zomertraining 2023

Omdat de zomervakantie de langste vakantie is en om het seizoen op een goede manier in te luiden wil ik graag op woensdag 2 augustus een zomertraining geven.

Deze zomertraining is natuurlijk ook leuk om je partner of iemand anders die geïnteresseerd is in de Tai Chi Qigong lessen mee te nemen (ervaring is niet nodig 😊)

Locatie is zoals altijd bij Kasteel Henkenshage in Sint-Oedenrode, van 19.00 tot 20.30 uur. 

Ps als het regent op 2 augustus regent dan verschuift de zomertraining naar woensdag 23 augustus.

Zomertraining Afsluiten met een Drankje

In de afgelopen jaren zien we dat er een gezellige sfeer is na de Tai Chi Qigong oefeningen. Ik wil graag voorstellen voor degen die het leuk vinden een picknickdeken mee te nemen en iets te drinken en/of te knabbelen en samen een drankje (met of zonder alcohol = ) te drinken om de zomer(vakantie) te vieren.

Als je naar de zomertraining wilt komen stuur dan even een mailtje naar kay@dewegvandecirkel.nl en geef ook even aan als je iemand mee neemt.

Kasteel Henkenshage

Vakantie & Andere Data 

 • Zomertraining woensdag 2 augustus
 • Start nieuwe seizoen zomer 28 augustus tot en met 1 september
 • Herfstvakantie 16 oktober tot en met 29 oktober
 • Kerstvakantie 25 december tot en met 7 januari
 • Begin februari 2024 start nieuwe seizoen winter

Lesgeld 

In verband dat er erg veel tijd gaat zitten in de betalingen van het lesgeld en controle hiervan, zijn we aan het kijken of we overstappen naar andere manier van het ontvangen van het lesgeld. 

In augustus horen jullie hoe we het lesgeld van dit seizoen graag zouden willen ontvangen.

Bedankt Voor Een Mooi Lesjaar 

Het was een erg mooi lesjaar met onder andere een mooie uitbreiding naar Son & Breugel. Ik ben altijd weer dankbaar en blij dat ik les mag geven. 

Graag wil ik iedereen nogmaals bedanken voor de leuke en lieve berichten, kaartjes en cadeautjes, altijd fijn om jullie waardering te mogen lezen.

  Ook in het nieuwe seizoen zal ik met veel plezier de lessen blijven geven. 

Als er vragen zijn ontstaan hoor ik ze graag.

Geniet van een hele mooie zomervakantie en zie jullie graag op de zomertraining en in het nieuwe seizoen.

Zonnige Zomergroet Kay 

<a href=”https://www.freepik.com/free-photo/close-up-blooming-sunflower-field-with-blurred-nature-background_3171647.htm#page=2&query=zonnenbloem&position=9&from_view=search&track=ais”>Image by jcomp</a> on Freepik

Chat openen
Hallo,

Welkom op mijn site.
Hoe kan ik je helpen?